Melegszendvics
Ez a nagyszerű ,finom és gyors étel magában hordozza az egyszerűséget is.Talán valahogy így szólhatott az első melegszendvics recept:Végy egy szelet kenyeret,kend meg vajjal mindkét oldalát,tégy rá sajtot és serpenyőbe téve fedd le.Lassú lángon addig melegítsd amíg a kenyér alja megpirul.
A mai modern világunkban,a grillezni tudó mikró vagy sütő,na nem beszélve a melegszendvics sütőkről jóval megkönnyítik a dolgunkat és igazán csak a fantáziánk szab határt ,hogy milyen kreatív és finom melegszendvicseket alkotunk.
Egy finom recept,melyet érdemes kipróbálni!
Sörös-Sajtos szendvics
Hozzávalók:
4db lenmagos kenyérszelet
2dkg vaj
12dkg ementáli sajt
4 evőkanál sör
1 kávéskanál mustár
1 csipet őrölt bors
12dkg angol szalonna
1 póréhagyma
1 paradicsom
Elkészítése:
A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk és megkenjük vajjal.A reszelt sajtot serpenyőben a sörben felolvasztjuk,borssal,mustárral ízesítjük és ráterítjük a kenyérre.A tetejére ropogósra sütött szalonnát teszünk,hagymával,paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Filed Under: Család • Egészség • Életmód • Otthon • Táplálkozás