Melegszendvics

Ez a nagyszerű ,finom és gyors étel magában hordozza az egyszerűséget is.Talán valahogy így szólhatott az első melegszendvics recept:Végy egy szelet kenyeret,kend meg vajjal mindkét oldalát,tégy rá sajtot és serpenyőbe téve fedd le.Lassú lángon addig melegítsd amíg a kenyér alja megpirul.

A mai modern világunkban,a grillezni tudó mikró vagy sütő,na nem beszélve a melegszendvics sütőkről jóval megkönnyítik a dolgunkat és igazán csak a fantáziánk szab határt ,hogy milyen kreatív és finom melegszendvicseket alkotunk.

Egy finom recept,melyet érdemes kipróbálni!

Sörös-Sajtos szendvics

Hozzávalók:

4db lenmagos kenyérszelet

2dkg vaj

12dkg ementáli sajt

4 evőkanál sör

1 kávéskanál mustár

1 csipet őrölt bors

12dkg angol szalonna

1 póréhagyma

1 paradicsom

Elkészítése:

A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk és megkenjük vajjal.A reszelt sajtot serpenyőben a sörben felolvasztjuk,borssal,mustárral ízesítjük és ráterítjük a kenyérre.A tetejére ropogósra sütött szalonnát teszünk,hagymával,paradicsommal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Filed Under: CsaládEgészségÉletmódOtthonTáplálkozás

Tags: ,

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.