A Gőzzel főzés előnyei
A párolás jót tesz az egészségnek.Korunk társadalmában a párolás új jelentőségre tesz szert,mivel annak az előnyeit egyre inkább újra felfedezzük.Ez az időtlen idők óta alkalmazott főzési mód lehetővé teszi,hogy az élelmiszerek értékes vitamin- és ásványi anyag tartalmuk nagy részét a főzés során megőrizzék,azok ne főjenek ki.A párolt étel rendszerint nem kerül közvetlen kapcsolatba a folyadékkal,így a főzés folyamán az oldható tápanyagok nem vesznek el.Ráadásul, az étel kevesebb zsiradék, só és cukor felhasználásával is ízletes marad, így étrendünk kalóriaszegénnyé tehet.Az étel természetes íze mindig jobban érvényesül párolás esetén.A halak,zöldségek,húsok,rizs,kuszkusz,tojás és gyümölcs mind rendkívül ízletesek párolva.
Filed Under: Család • Egészség • Táplálkozás