A vízről
Az emberi test kb. 75%-a, az agy 85%-a víz.
Testünk működését nagyban befolyásolja a megfelelő mennyiségű és minőségű víz. Amennyiben ez nem biztosított számos rendellenesség léphet föl.
Különböző testfunkcióink fenntartása céljából mindennap legalább 2-3 liter vizet fogyasszunk. Az emberek háromnegyede krónikusan vízhiányos. A vízhiány lassítja az anyagcserét, fáradtságot okoz.
Napi 5 pohár tiszta, jó minőségű víz elfogyasztása 45 százalékkal csökkenti a vastagbélrák, 79 százalékkal a mellrák, és felével a húgyhólyagrák kockázatát.
A közegészségügyi előírások a főzésre, mosogatásra, testi tisztálkodásra szóló víztől ugyanazokat a tulajdonságokat követelik meg, mint az ivóvíztől.
- Színtelen, átlátszó: a vasoxihidrát vörösessé, az algák zöldessé, a tőzeges talaj sárgássá festi, míg az algák, baktériumok, agyag és homok zavarossá tehetik a vizet.
- Szagtalan: a kénhidrogén, klór, klórfenolok, szerves anyagok, gyári termékek és gázok lvezhetetlenné, nagyobb mértékben az egészségre is károssá tehetik a vizet.
- Kellemes ízű: a tőzeges talajból származó vizek mocsárízűek, a magnéziumsók keserűek, a salétromsavas sók édes, a kloridok sós, a vas tinta ízűek
- Ne legyen sem túl lágy, sem túl kemény: a víz keménységét a benne oldott kalcium és magnéziumsók adják
- Ne tartalmazzon az egészségre ártalmas szennyező, fertőző anyagokat
Az ivóvizet klórgázzal fertőtlenítik, ami sajnos hosszú távon nagyon ártalmas az egészségünkre.
A fertőtlenítés után még nagyon sok nem egészséges anyag marad az ivóvízben:
- gyógyszer maradványok (hormonok, nyugtatók, stb.)
- vegyi anyagok (permetszerek maradványai, stb.)
- fekália
- homok kristályok, föld
Ezek az anyagok megfelelő víztisztítással nem jutnak be a szervezetünkbe. Egészségesebben élhetünk. Még egy pozitív dolog, nem kell vízlágyítással bajlódnunk (takarítás, mosógép, mosogatógép), így egy csomó pénzt is meg tudunk takarítani.
Filed Under: Egészség • Életmód • Táplálkozás